Jak się okazuje, kwiaty służą nie tylko do dekoracji, ale doskonale odnajdują się w codziennym menu. Kwiaty można jeść na surowo, gotować, suszyć, a nawet kandyzować. Są zdrowe, smaczne i zawierają mnóstwo witamin.Uzupełnieniem sałatki mogą być kwiaty jadalne, np. mniszek lekarski, stokrotki, kwiaty nasturcji czy koniczyny łąkowej.
Które kwiaty są jadalne?
*Ogórecznik lekarski,
*Nagietek lekarski,
*Goździk ogrodowy,
*Rumianek ,
*Szczypiorek,
*Stokrotka,
*Mniszek lekarski,
*Liliowiec ,
*Bez czarny,
*Mieczyk,
*Hibiskus róża chińska,
*Niecierpek,
*Fiołek trójbarwny ,
*Bez lilak,
*Aksamitka,
*Ostropest plamisty,
*Nasturcja,
*Bratek,
*Męczennica,
*Róża,
*Szałwia.
Zapraszamy do polubienia naszego fb: