Jadalne kwiaty

Jak się okazuje, kwiaty służą nie tylko do dekoracji, ale doskonale odnajdują się w codziennym menu. Kwiaty można jeść na surowo, gotować, suszyć, a nawet kandyzować. Są zdrowe, smaczne i zawierają mnóstwo witamin.Uzupełnieniem sałatki mogą być kwiaty jadalne, np. mniszek lekarski, stokrotki, kwiaty  nasturcji czy koniczyny łąkowej.             

Które kwiaty są jadalne?

*Ogórecznik lekarski,

*Nagietek lekarski,

*Goździk ogrodowy,

*Rumianek ,

*Szczypiorek,

*Stokrotka,

*Mniszek lekarski,

*Liliowiec ,

*Bez czarny,

*Mieczyk,

*Hibiskus róża chińska,

*Niecierpek,

*Fiołek trójbarwny ,

*Bez lilak,

*Aksamitka,

*Ostropest plamisty,

*Nasturcja,

*Bratek,

*Męczennica,

*Róża,

*Szałwia.

Zapraszamy do polubienia naszego fb:

FACEBOOK

Dodaj komentarz